måndag 24 oktober 2016

Måndag 24 oktober

Hejsan!
Idag har skoldagen handlat mycket om FN-dagen, och barnkonventionen. Vi började med att alla lärare i F-3a, spelade upp 3 olika scenarior. Barnen fick berätta vad de tyckte var fel i scenen och vad som kunde ändras. Vi utgick från "Alla lika värde". Vi har även pratat om rätt till skola, och om barn i andra länder.


I onsdags var vi skräpletare på utedagen. Vi delade upp oss i 3 grupper och letade skräp runt om skolan. Barnen tyckte det var roligt och var ivriga. Några letar skräp även på rasterna. Vi kommer fortsätta prata om skräp efter lovet.


I fredags hade vi vår första träff med faddrarna i 5a. Äntligen!! De gjorde en bilduppgift med sina faddrar.  Vi ska träffas igen efter lovet.



I morgon är det dags för vår heldagsutflykt, barnen ser fram emot och har pratat mycket om det.
Barnen får ha med en fika(bulle,kaka om man vill). Tänk på att inget innehåller nötter eller mandel, flera barn är allergiska mot detta.

Under höstlovet händer en massa kul, läs mer på www.varberg.se/lov.
Om ni är intresserade av att se den fantastiska föreställningen med "Clowner utan gränser", så har ni chansen till helgen.. Den är gratis, därför måste man anmäla sig länken nedan:http://kulturhusetkomedianten.se/arrangemang/cirkusforestallning-ka-pow/

Hälsningar Anette, Rebecka och Maggan

Tisdag: Heldagsutflykt
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Pyssel med F-blå på fm, musik

V. 44: Höstlov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar